Programma Specials

 • Vrijdag 31 maart, 19:30u

  HOME + NAGESPREK REGISSEUR FIEN TROCH

  Op vrijdag 31 maart is de gerenommeerde Brusselse filmmaker Fien Troch te gast bij Lumière Cinema ter ere van haar nieuwe film HOME. De film, die de generatiekloof tussen volwassenen en tieners ijzersterk in beeld brengt, won prijzen op filmfestivals in Gent en Venetië.

  Lees meer
 • Zaterdag 1 april, 13:30u

  HET DOET ZO ZEER + Nagesprek regisseur/schrijver HELEEN VAN ROYEN

  Op zaterdag 1 april presenteert regisseur/schrijver Heleen van Royen haar documentaire HET DOET ZO ZEER. In HET DOET ZO ZEER schetst Heleen van Royen een intiem en ontroerend portret van haar moeder bij wie beginnende vasculaire dementie is geconstateerd. Na afloop van de film gaat Heleen van Royen met het publiek in gesprek over haar bejubelde regiedebuut.

  Lees meer
 • Dinsdag 4 april, 19:30u

  Waldstille + nagesprek regisseur Martijn Maria Smits

  Regisseur Martijn Maria Smits presenteert zijn nieuwe film WALDSTILLE bij Lumière, een noodlotsdrama over een man die kampt met de gevolgen van een door hem veroorzaakt verkeersongeluk na een uit de hand gelopen carnavalsavond.

  Lees meer
 • Vanaf 8 maart

  Artists In Pictures

  Gedurende de hele maand maart - de maand waarin ook de TEFAF weer in Maastricht neerstrijkt - vertoont Lumière een reeks kunstenaarsportretten en documentaires over beeldende kunst.

  Lees meer
 • Vanaf 5 maart

  Matthäus-maand

  De Matthäus Passion geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd en ook Lumière besteedt dit jaar volop aandacht aan dit oratorium van Johann Sebastian Bach.

  Lees meer
 • Vrijdag 7 april

  Museumnacht

  Op Museumnacht openen 13 Maastrichtse art venues 's nachts hun deuren voor excentrieke hedendaagse kunstuitingen, waardevolle historische artefacten, mind-blowing performances, exclusieve rondleidingen, cutting edge video-art, spraakmakende beats, bites & meer.

  Lees meer