Programma Specials

 • donderdag 14 t/m zondag 17 september

  Musica Sacra

  Een jaarlijks hoogtepunt op de culturele agenda van Maastricht is het Musica Sacra festival. Dit jaar viert het festival zijn 35e verjaardag met festivalthema 'In het begin'. Lumière vertoont een aantal bijzondere films rond het festivalthema.

  Lees meer
 • vrijdag 22, zaterdag 23 & zondag 24 september

  Docfest

  Een uniek documentairefestival met een programma van documentaires, minifilms, sprekers en muziek. Met een intieme "foodgarden" waar je kunt genieten van lekker eten en drinken.

  Lees meer
 • zaterdag 7 & zondag 8 oktober

  Nederlandse Dansdagen

  In het eerste weekend van oktober vindt in Maastricht alweer de 20e editie van de Nederlandse Dansdagen plaats, een festival met opmerkelijke en spraakmakende dansvoorstellingen van Nederlandse bodem. Tijdens het festival vertoont Lumière de film MR. GAGA.

  Lees meer
 • zaterdag 14 t/m donderdag 19 oktober

  Cinekid

  Een feest voor de allerkleinste filmliefhebbers met de mooiste kinderfilms en creatieve workshops tijdens de herfstvakantie.

   

  Lees meer
 • zondag 5 november

  Words on Fire

  Words on Fire is een nieuw festival in Maastricht dat internationale literatuur, alternatieve pop en film op unieke wijze samenbrengt en waarbij veelbelovend nieuw talent het podium deelt met gerenommeerde artiesten.

  Lees meer