Programma Specials

 • Woensdag 25 oktober, 19:00u

  Lezing Vincent van Gogh + filmvertoning Loving Vincent

  Avant-première van de veelbesproken film LOVING VINCENT, voorafgegaan door een lezing van kunst- en cultuurhistoricus Jac van den Boogard over het oeuvre van Vincent van Gogh.

  Lees meer
 • Zaterdag 4 november

  Fashionclash Fashion Film Festival

  FFFF is the first international fashion film festival in the Netherlands. The 3-day program contains screenings at three locations with a selection of more than 60 short fashion films and documentaries from all over the world.

  Lees meer
 • Zondag 29 oktober

  Best of SERET International - The Israeli Film & TV Festival

  Het jaarlijks terugkerende SERET Film Festival presenteert de crème de la crème van de nog niet zo bekende Israëlische cinema. Parallel aan het festival in Amsterdam, toont Lumière op 29 oktober twee highlights uit het programma.

  Lees meer
 • zondag 5 november

  Words on Fire

  Words on Fire is een nieuw festival in Maastricht dat internationale literatuur, alternatieve pop en film op unieke wijze samenbrengt en waarbij veelbelovend nieuw talent het podium deelt met gerenommeerde artiesten.

  Lees meer
 • Donderdag 9 november, 19:30u

  Marguerite - Film en Concert

  Concert en filmprogramma in één, met een mini-concert door Claudia Couwenbergh (sopraan) en Alice Hendriks (piano), gevolgd door de film MARGUERITE.

  Lees meer
 • Doorlopend programma

  Familie en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer
 • Filmreeks: 100 jaar Russische Oktoberrevolutie

  Filmreeks in het kader van de honderdste verjaardag van de Russische Oktoberrevolutie.

  Lees meer
 • maandelijks

  Movies That Matter On Tour

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Maandelijks

  Exhibition On Screen

  Een reeks documentaires waarin spraakmakende internationale tentoonstellingen van topmusea naar het witte doek worden gebracht. Bevlogen curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken.

  Lees meer
 • Maandelijks

  filmreeks: Psychoanalyse & Film

  De Nederlandse Vereniging van Psychoanalyse organiseert samen met het Nederlands Psychoanalytisch Genootschap en diverse Nederlandse filmtheaters de filmreeks Psychoanalyse & Film: een reeks filmvertoningen met als centrale thema paranoia.

  Lees meer