Programma Specials

 • Donderdag 21 december

  Europese dag van de korte film

  Op de kortste dag van het jaar, donderdag 21 december, zet Lumière samen met een groot aantal andere theaters de korte film in de spotlight.

  Lees meer
 • Vrijdag 22 december

  Voorpremière Billy + Q&A Theo Maassen

  Speciale voorpremière van BILLY, het regiedebuut van Theo Maassen, in aanwezigheid van de regisseur.

  Lees meer
 • 25 december t/m 7 januari

  Kerstvakantie bij Lumière

  In de kerstvakantie schittert Lumière met een filmprogramma waarin de leukste familiefilms, klassiekers, de beste films van het moment en spraakmakende avant-premières dagelijks te zien zijn van 's middags tot 's avonds laat.

  Lees meer
 • maandelijks

  Movies That Matter On Tour

  Het landelijke film- en debatprogramma Movies that Matter biedt een podium aan filmmakers die zich inzetten voor mensenrechten en een duurzame wereld.

  Lees meer
 • Woensdag 31 januari

  filmreeks: Psychoanalyse & Film

  De Nederlandse Vereniging van Psychoanalyse organiseert samen met het Nederlands Psychoanalytisch Genootschap en diverse Nederlandse filmtheaters de filmreeks Psychoanalyse & Film: een reeks filmvertoningen met als centrale thema paranoia.

  Lees meer
 • Zondag 4 februari

  Verhaalconcert + Film: DE KUNST V/D RUSSISCHE AVANT-GARDE

  In het kader van het 100-jarig jubileum van de Russische Oktoberrevolutie presenteert Sandra Geller een avond over het avant-gardisme in de beeldende kunst, poëzie, film en het theater in Rusland. 

  Lees meer
 • Zondag 25 februari 2018

  the BEST OF IDFA ON TOUR

  Het International Documentary Festival Amsterdam beleeft dit jaar alweer haar 30ste editie en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en best bezochte Documentaire Festival ter wereld. IDFA's hoogtepunten zie je op één dag bij Lumière. Laat je verrassen en wees getuige van de beste documentaires van 2017.

  Lees meer
 • Exhibition On Screen

  Een reeks documentaires waarin spraakmakende internationale tentoonstellingen van topmusea naar het witte doek worden gebracht. Bevlogen curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken.

  Lees meer
 • Filmreeks: 100 jaar Russische Oktoberrevolutie

  Filmreeks in het kader van de honderdste verjaardag van de Russische Oktoberrevolutie.

  Lees meer
 • Gay Cinema

  Filmreeks met nieuwe films met een LGBT-thema.

  Lees meer
 • Doorlopend programma

  Zaal 5

  Een reeks avontuurlijke films - wereldcinema, experimentele films, klassiekers, documentaires - waarvan we de voorstellingsdata en -tijden vooraf aankondigen. En ze krijgen een eigen plekje: zaal 5. Zo kunt u uw bezoek aan deze films beter plannen.

  Lees meer
 • Doorlopend programma

  Familie en kinderfilms

  Ook de iets jongere filmliefhebber kan in Lumière Cinema natuurlijk terecht voor de allerleukste, mooiste, grappigste, spannendste en ontroerendste films. We kiezen ervoor die kinder- en familiefilms te laten zien die met bezieling en creativiteit gemaakt zijn en misschien net een tikkeltje meer bieden dan alleen oppervlakkig vermaak. Net zoals al onze films voor 'volwassenen' dus eigenlijk ;-)

  Lees meer