Programma Deze week

Programma Vandaag 2 juli

 • 19:00 ticket
  Nature 3D

  Het ambitieuze NATURE, de eerste 3D film van de makers van BBC EARTH, neemt de kijker mee op een onvergetelijke driedimensionale reis over het Afrikaanse continent. Lumière Cinema vertoont de originele versie, met een voice-over van Idris Elba.

  ticket

  Patrick Morris & Neil Nightingale, 2014
  Verenigd Koninkrijk
  87 minuten
  Engels
 • 19:00 ticket
  Journal D Une Femme De Chambre

  Na Jean Renoir en Luis Buñuel levert nu ook Benoît Jacquot een verfilming af van LE JOURNAL D'UNE FEMME DE CHAMBRE, de beroemde schandaalroman van Octave Mirbeau uit 1900. Het resultaat is een intrigerend kostuumdrama, met in de hoofdrol Léa Seydoux (LA VIE D'ADÈLE, GRAND CENTRAL).

  ticket

  Benoit Jacquot, 2015
  Frankrijk, België
  96 minuten
  Frans
  Nederlandse première
 • 19:10 ticket
  The Kings Gardens

  Kate Winslet en Alan Rickman schitteren voor het eerst sinds SENSE & SENSIBILITY samen op het witte doek in een door Rickman geregisseerd romantisch kostuumdrama dat speelt aan het hof van Lodewijk XIV.

  ticket

  Alan Rickman, 2014
  Verenigd Koninkrijk
  117 minuten
  Engels
  Nederlandse première
 • 19:20 ticket
  Ruth And Alex

  Ruth en Alex wonen al veertig jaar in een appartement op vijfhoog. Er is geen lift en de trappen beginnen hen parten te spelen. De zoektocht naar een nieuw thuis blijkt moeilijker dan verwacht: kunnen ze afscheid nemen van de plek die onlosmakelijk met hun leven verweven is? Verfilming van het boek HEROIC MEASURES van Jill Ciment.

  ticket

  Richard Loncraine, 2014
  VS
  92 minuten
  Engels
  Nederlandse première
 • 20:50 ticket
  La Tete Haute

  Ontroerend sociaal drama over de moeizame jeugd van Malony, een onhandelbare jongen die al op jonge leeftijd een rondgang maakt langs rechtbanken, opvangtehuizen en gevangenissen. Eerder dit jaar opende LA TÊTE HAUTE het filmfestival van Cannes.

  ticket

  Emmanuelle Bercot, 2015
  Frankrijk
  120 minuten
  Frans
  Nederlandse première
 • 21:00 ticket
  Infinitely Polar Bear

  Een arm Amerikaans gezin probeert te overleven in Boston in 1978. Voor een betere toekomst vertrekt moeder naar New York om te gaan studeren. De kinderen blijven achter bij de manisch-depressieve vader.

  ticket

  Maya Forbes, 2014
  VS
  90 minuten
  e
  Nederlandse première
 • 21:15 ticket
  Blade Runner The Final Cut

  Eindelijk te zien op het grote doek: de door Ridley Scott zelf gehermonteerde definitieve versie van BLADE RUNNER, een van de visueel indrukwekkendste science-fiction films aller tijden. Met een glansrol van Rutger Hauer als monster-replica.

  ticket

  Ridley Scott, 1982
  VS, Hong Kong, Verenigd Koninkrijk
  117 minuten
  Engels
 • 21:15 ticket
  Papa Ou Maman

  Dit speelfilmdebuut is een komedie die een originele draai geeft aan het geruzie om de kinderen tijdens een bittere echtscheiding.

  ticket

  Martin Bourboulon, 2015
  Frankrijk, België
  85 minuten
  Frans
  Nederlandse première
 • 21:30 ticket
  Schneider Vs. Bax

  De nieuwe film van Alex van Warmerdam (BORGMAN, DE NOORDERLINGEN) gaat over een huurmoordenaar die de opdracht krijgt een schrijver te liquideren. En dat nou net op de dag dat hij zijn vrouw beloofd heeft om thuis te blijven om te helpen bij de voorbereidingen van zijn verjaardagsfeest.

  ticket

  Alex van Warmerdam, 2015
  Nederland
  94 minuten
  Nederlands
  Nederlandse première