Programma Deze week

Programma Vandaag 1 oktober

 • 19:00 ticket
  Clouds Of Sils Maria

  Op het hoogtepunt van haar carrière wordt actrice Maria Enders gevraagd voor een reprise van het toneelstuk dat haar twintig jaar eerder beroemd maakte. Destijds speelde ze Sigrid, een verleidelijke jonge vrouw die haar oudere baas Helena tot zelfmoord drijft. Nu krijgt ze de rol van de oudere, gefrustreerde Helena aangeboden.

  ticket

  Olivier Assayas, 2014
  Zwitserland, Duitsland, Frankrijk
  124 minuten
  Engels
  Nederlandse première
 • 19:00 ticket
  Bon Dieu

  Humoristische Franse bioscoophit over een conservatief katholiek echtpaar dat met lede ogen heeft moeten aanzien hoe al hun dochters trouwden met vreemdelingen. Maar gelukkig is er de jongste dochter Laure nog. Althans…

  ticket

  Philippe de Chauveron, 2014
  Frankrijk
  97 minuten
  Frans
  Nederlandse première
 • 19:10 ticket
  Dorsvloer Vol Confetti

  Verfilming van de gelijknamige bestseller van Franca Treur, over de strijd van ieder mens om een eigen leven. De film is een portret van het leven in een Zeeuwse orthodoxe boerengemeenschap.

  ticket

  Tallulah Hazekamp Schwab, 2014
  België, Nederland
  100 minuten
  Nederlands
  Nederlandse première
 • 19:30 ticket
  Winter Sleep

  Voor zijn nieuwe film - eerder dit jaar winnaar van de Gouden Palm in Cannes - liet de Turkse grootmeester Nuri Bilge Ceylan zich inspireren door drie korte verhalen van de Russische schrijver Anton Tsjechov.

  ticket

  Regisseur in focus: Nuri Bilge Ceylan
  Nuri Bilge Ceylan, 2014
  Turkije, Duitsland, Frankrijk
  196 minuten
  Turks, Engels
  Nederlandse première
 • 19:45 ticket
  Boyhood

  Om je voor twaalf jaar als acteur te verbinden aan een regisseur die een uitzonderlijk project voor ogen heeft, houdt een zeker risico in: in die tijd kan er op elk gebied veel veranderen. Nu de film klaar is, blijkt de ongelooflijke kracht van dit concept.

  ticket

  Richard Linklater, 2014
  VS
  163 minuten
  Engels
  Nederlandse première
 • 21:00 ticket
  A Most Wanted Man

  De nieuwe film van Anton Corbijn (CONTROL, THE AMERICAN) - tevens één van de laatste films met de dit jaar overleden Philip Seymour Hoffman - is een intelligent gestructureerde en spannende thriller, gebaseerd op een bestseller van John Le Carré.

  ticket

  Anton Corbijn, 2014
  Groot-Brittannië, VS, Duitsland
  121 minuten
  Engels
  Nederlandse première
 • 21:20 ticket
  The Trip To Italy

  In hun tweede samenwerking met regisseur Michael Winterbottom trekken de Britse komische televisiebekendheden Steve Coogan en Rob Brydon door Italië. Net als in voorganger THE TRIP (2010) resulteert het in een geïnspireerde mix van humoristische improvisaties, oogstrelende landschapsplaatjes en jaloersmakende gastronomische uitstapjes.

  ticket

  Michael Winterbottom, 2014
  Groot-Brittannië, Italië
  115 minuten
  Engels
  Nederlandse première
 • 21:30 ticket
  Le Grand Cahier

  Twee jongens, een onafscheidelijke dertienjarige tweeling, worden in 1944 door hun moeder tijdens WO II naar het platteland gebracht om de verschrikkingen van de oorlog in de stad te ontlopen.

  ticket

  Janos Szasz, 2013
  Hongarije, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk
  110 minuten
  Hongaars
  Nederlandse première