Programma Deze week

Programma Vandaag 27 november

 • 19:20 ticket
  My Old Lady

  Het zit New Yorker Mathias (Jim voor zijn vrienden) niet mee in het leven. Bijna zestig, drie scheidingen en evenzoveel ongepubliceerde romans verder en blut, heeft hij zijn hoop gevestigd op de erfenis van zijn rijke vader.

  ticket

  Israel Horovitz, 2014
  Groot-Brittannië, Frankrijk, VS
  107 minuten
  Engels
  Nederlandse première
 • 19:20 ticket
  Wild Tales

  Wie heeft er niet eens last van opgekropte woede? Wat zou er gebeuren als de kans zich voordoet om deze zonder reserve te uiten? In zes op zichzelf staande zwartkomische verhalen toont de Argentijnse regisseur Damián Szifrón wat het gevolg kan zijn als gewone mensen tot extremen gedreven worden.

  ticket

  Damian Szifron, 2014
  Argentinië, Spanje
  122 minuten
  Spaans
  Nederlandse première
 • 21:00 ticket
  Leviathan

  Met zijn vierde speelfilm LEVIATHAN levert de Rus Zvyagintsev (THE RETURN, THE BANISHMENT, ELENA) opnieuw een meesterwerk af. Via de lotgevallen van automonteur Kolia schetst hij een inktzwart beeld van het huidige corrupte Russische platteland.

  ticket

  Andrej Zvyagintsev, 2014
  Rusland
  140 minuten
  Russisch
  Nederlandse première
 • 21:10 ticket
  Whiplash

  Een jonge jazzdrummer wordt door zijn leraar tot het uiterste gedreven, met waanzin tot gevolg. WHIPLASH won dit jaar zowel de grote prijs van de jury als de publieksprijs op het Amerikaanse Sundance-festival.

  ticket

  Damien Chazelle, 2014
  VS
  106 minuten
  Engels
  Nederlandse première
 • 21:10 ticket
  Mommy

  In zijn vijfde film schildert Xavier Dolan het portret van de relatie tussen een onconventionele moeder en haar ontembare zoon. Steve kan heel lief en zacht zijn, maar ook uiterst druk en gewelddadig. De komst van een nieuwe buurvrouw, met wie zowel moeder als zoon het goed kunnen vinden, lijkt het tij te doen keren.

  ticket

  Xavier Dolan, 2014
  Canada
  139 minuten
  Frans, Engels
  Nederlandse première
 • 21:20 ticket
  Samba

  Sociaal bewogen romantisch drama met komische ondertoon van de makers van INTOUCHABLES, met opnieuw Omar Sy in een van de hoofdrollen.

  ticket

  Olivier Nakache & Eric Toledano, 2014
  Frankrijk
  120 minuten
  Frans
  Nederlandse première
 • 21:30 ticket
  Aanmodderfakker

  AANMODDERFAKKER is een tragikomische film over de eeuwige student Thijs, die op relaxed tempo door zijn zorgeloze leven sloft. Deze film van Michiel ten Horn (DE ONTMAAGDING VAN EVA VAN END) won dit jaar drie Gouden Kalveren: beste film, beste acteur en beste scenario.

  ticket

  Michiel ten Horn, 2014
  Nederland
  100 minuten
  Nederlands
  Nederlandse première
 • 21:40 ticket
  Party Girl

  PARTY GIRL is een rauw en indringend portret van een voormalige stripteaseuse die op 60-jarige leeftijd afscheid tracht te nemen van het nachtleven. De film werd in Cannes bekroond met de Caméra d'Or, de prijs voor de beste debuutfilm.

  ticket

  Marie Amachoukeli, Claire Burger & Samuel Theis, 2014
  Frankrijk
  96 minuten
  Frans
  Nederlandse première